Met je Bordeauxdog op vakantie

 

Vakantievieren is voor veel mensen een favoriete bezigheid. Eventjes weg uit de dagelijkse sleur, niet denken aan werk, het buitenleven, de natuur, heerlijk eten, andere culturen en lekker veel tijd voor andere dingen. En dat zijn natuurlijk ook de favoriete bezigheden van jouw Bordeauxdog !
Gelukkig is het tegenwoordig allemaal een stuk makkelijker geworden om ook jouw Bordeauxdog mee te nemen op vakantie. Natuurlijk zijn er nog wel een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden:

Invoerregels
Als je in Nederland blijft, hoe je nergens rekening mee te houden, maar als je de grens overgaat wordt dat ietsjes anders. Maar sinds juli 2004 is dat in Europa gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. Er zijn in principe nog maar drie dingen waar je rekening mee moet houden:
- Identificatie: je Bordeaux moet geidentificeerd kunnen worden m.b.v. een chip (of voor de oudjes onder ons: een tatoeage)
- Rabiesenting: honden die de grens over gaan moeten in het bezit zijn van een geldige inenting tegen hondsdolheid
- Paspoort: net zoals het baasje moet jouw Bordeauxdog ook in het bezit zijn van een (Europees) paspoort

In sommige landen zijn overigens niet alle hondenrassen toegestaan, maar hoewel de Bordeauxdog natuurlijk een hele stoere hond is, is hij gewoon in ieder land van harte welkom. In Europa zijn er een aantal landen (o.a. Engeland, Noorwegen en Zweden) waar nog wat aanvullende regels gelden. Meer informatie hierover en invoerregels in het algemeen vindt je op de uitgebreide honden-vakantie-website www.dogsincluded.nl

 

  Gaan we naar Bordeaux of zijn er nog andere leuke plekken ?
Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om je hond(en) mee te nemen op vakantie. En gelukkig maar want iedereen wil graag op zijn eigen manier vakantie vieren. De ideale bestemming en verblijfplaats is dan ook heel persoonlijk. Zeker op internet zijn er veel accommodaties te vinden waar je met je Bordeaux terecht kunt.
De website met ongetwijfeld de meeste keus is DogsIncluded: hier vind je meer dan 17.000 vakantiehuizen, hotels en campings in 17 Europese landen. Er is voor ieder wat wils en ook voor ieder budget...

Een goede voorbereiding is het halve werk...
Voordat je op vakantie gaat, zeker in het buitenland, kan het soms handig zijn om je goed te informeren over jouw vakantiebestemming. Waar moet ik aan denken ? Wat moet je meenemen ? Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen hitte ? Wat te doen bij een ongelukje ? etc...
Daarom biedt DogsIncluded, naast uitgebreide informatie op de website, een gratis informatiepakket per land waar zelfs een aantal handige vertalingen voor ieder land niet ontbreekt.

Je kunt er natuurlijk nog steeds voor besluiten om je hond niet mee te nemen op vakantie. Maar laten we eerlijk zijn: maakt de aanwezigheid van jouw Bordeauxdog je vakantie niet completer en nog gezelliger ?


 
Bordeauxdogherplaatsing.nl 2007-2009